8 Şubat 2009 Pazar

En iyi rock barlar ve mekenalar adres ve telefonları.








Rock blog yapıpta mekan söylememek olmaz. Hürriyet gazetesinin yapmış olduğu bir araştırma sonucu size en baba 10 mekanı söylüyorum ben 5 ine gittim Valla bir kaçı istanbul dışında sırf listede var diye gidecem bakalım nasılmış.
Benim favorim Babylon tam benim tarz...Ne büyük ne ufak süpper bir yer. Kaliteli gurupları her yıl sağolsun getiriyolar yerli yabancı. tavsiye ederim gidin bir ara.
Rock müziğin en iyi 10 mekanı


Rock müziğin en iyi 10 mekanı Başlığı en iyi 10 rock bar değil de, rock müziğin en iyi 10 mekanı olarak atmamızın bir sebebi var. Evet, eskiden rock müziğin en iyisi rock barlarda dinlenirdi. Rock bar müdavimliği sadakat gerektiren bir işti. Pek çok amatör grup, önce rock barlarda şöhret yapar, ardından albüm çıkarırdı.

Gerçi şimdi de böyle gruplar var. Ama artık pek çok farklı müzik türüne yer veren mekanlar açılmaya başladı ve bu mekanlarda da iyi rock müzik yapılıyor. Hatta dünya çapında isimler davet ediliyor, canlı performanslara ağırlık veriliyor. İşte bu yüzden alanlarında uzman jüri üyelerimize "Rock müziğin en iyi adresleri nereleridir" diye sorduk. İşte en iyi 10 listemiz.

EN İYİ 10

1. Balans - İSTANBUL

2. Mojo - İSTANBUL

3. Studio Live - İSTANBUL

4. Babylon - İSTANBUL

5. Yolcu - ANKARA

6. 222 Park - ESKİŞEHİR

7. If Performance Hall - ANKARA

8. Ooze - İZMİR

9. Beyoğlu Hayal Kahvesi - İSTANBUL

10. Dungeon - İZMİR

BALANS

Adını Teoman’la duyurdu

Canlı performans merkezi olarak tasarlanan Balans, Beyoğlu’nda 2005’te açıldı. Müzik kalitesini en iyi şekilde yansıtması için salonda altyapı ve akustiğe büyük önem verildi. 12 cm’lik izolasyon katmanıyla çevrili ana konser alanı bu özelliğiyle Türkiye’de bir ilk. Sahne çevresinde bulunan dört plazma ve iki projeksiyon TV, sahnedeki performansların en iyi şekilde izlenmesini sağlıyor. Müzikal konseptini elektronik, rock-pop ve alternatif türler olmak üzere üç başlıkta toplayan Balans, Teoman’ın canlı performanslarıyla adını duyurdu. Yarın akşam Teoman’a Aylin Aslım eşlik edecek. Konser 23.30’da başlıyor, bilet fiyatı 30 YTL. Tel: (212) 251 70 20

MOJO

Mick Jagger’ın mekanı

Beyoğlu Büyükparmakkapı Sokak’ta 1997’de açılan canlı müzik mekanı Mojo’da, yıllarca Blue Blues Band performans sergiledi. Iron Maiden, Mick Jagger ve Ben Harper’ın Türkiye’ye geldiğinde uğramadan geçmediği Mojo, İstanbul’da rock çevresinin yuvası kabul edilen mekanlardan biri. Ayakta 300 kişi kapasiteli. Haftanın yedi günü canlı müzik var. Pazartesileri ÜçNoktaBir (eski ismiyle Spitney Beers), salı ve pazar Fishmind, çarşamba ve cumartesi Circus, perşembe Karpuz ve Çakıl, cumaları Josephine isimli grupları izlemek mümkün. Müdavimlere MojoCard veriliyor. Giriş çarşambaları 15, cuma 20, cumartesi 25, diğer günler 10 YTL. Tel: (212) 243 29 27

STUDIO LIVE

Kiliseydi, kulüp oldu

Beyoğlu Sakızağacı’nda, Surp Asdvazazin Kilisesi’ne ait bir binada yer alıyor. 2004’te Studio Live’a dönüştürüldü. Geçen yaz ise tamamen yenilerek bugünkü görüntüsüne kavuştu. 700 metrekarelik alana sahip Studio Live, 800 kişi kapasiteli. Mekanda rock ağırlıklı olmak üzere yerli-yabancı ünlü gruplar ve genç müzisyenler performans sergiliyor. "Kurt Cobain Anma Günü", "80’ler" gibi temalı partiler de yapılıyor. Bu akşam 21.30’da Ogün Sanlısoy konseri var. Tel: (212) 244 77 12

BABYLON

Yabancı basının gözdesi

1999’da açılan konser merkezi Babylon’un, Beyoğlu gece hayatının Asmalımescit mahallesine kaymasında önemli bir rolü var. İki katlı mekan, İstanbul’un en beğenilen canlı müzik mekanı olarak sık sık yabancı basında kendine yer buluyor. Yalnızca rock değil, elektronik müzikten caza uzanan geniş bir yelpazede etkinlikler düzenliyor. Bugüne kadar Jon Spencer’s Blues Explosion, Elbow, Tortoise, Cat Power, Lambchop, The Whitest Boy Alive gibi rock grupları sahne aldı. Kapılarını etkinlik olan günlerde haftaiçi 21.00’de, haftasonu 22.00’de açıyor. Pazar ve pazartesileri kapalı. Tel: (212) 292 73 68

YOLCU

13 grup sahne alıyor

Yolcu, SSK iş merkezinin üçüncü katında yer alıyor. Ağırlıklı olarak rock, metal-hardrock, punk-hardcore tarzında müzikler yapılıyor. Her akşam farklı rock grupları canlı performans sergiliyor. Pazartesi Guru, salı Origam, çarşamba Hard Luck, perşembe Suicide ve Darkphase, cuma Lucky Strike, Echoes ve Inrock, cumartesi Gestapo, Tuşe ve Karakedi, pazar Djinn ve Stylo sahne alıyor. Barda canlı müzik programı haftasonu 19.00’da başlayıp, 04.00’e kadar sürüyor. Haftaiçi başlama saati ise 22.00. Perşembe, cuma ve cumartesi günleri giriş ücretli, 6 YTL. Bira 3-5 YTL arasında. Mekan oturarak 75, toplamda 250 kişi alıyor. Tel: (312) 433 71 31.

222 PARK

Kereste fabrikasından bozma

Eskişehir’de uzun yıllar 11 bin metre karelik alanda kereste fabrikası olarak kullanılan kompleks, 2002 yılında Gürdal Abacı tarafından büyük bir eğlence merkezine dönüştürüldü. Doors Park olarak faaliyete geçen, daha sonra adı 222 Park olarak değiştirilen mekan, kereste fabrikasının yapı dokusu bozulmadan restore edilmiş. 222 Live salonunda sıklıkla rock konserleri düzenleniyor. 7 metre tavan yüksekliği var. Kapasitesi oturma düzeninde 700 kişi. Haftada 5 gün canlı müzik yapılıyor. Bugüne kadar Duman, Manga, Pamela, Mor ve Ötesi, Teoman, Özlem Tekin, Hayko Cepkin, Demir Demirkan burada konser verdi. Tel: (222) 320 11 11

IF PERFORMANCE HALL

Ana grup gece yarısından sonra

If Performance Hall, beş yıldır Ankara’da hizmet veriyor. Salı günleri Gece ve Jinga, çarşambaları Radio ve Green, cumaları Bonustrack ve cumartesileri Inrock sahne alıyor. Perşembe ve pazar günleri ise değişken süpriz etkinlikler düzenleniyor. Perşembe, cuma ve cumartesileri If’e girmek için 10 YTL ödemek gerekiyor. Kadınlardan giriş ücreti alınmıyor. Bira 5 YTL. If’in bir barı ve sekiz kişilik sahnesi var. 250 metrekarelik bir alanda hizmet veriyor. 350 kişi kapasiteli. Mekan 22.00 sularında dolmaya başlıyor, 24.30’da ana gruplar sahne alıyor. Tel: (312) 418 95 06.

OOZE

İzmir’in rock mabedi

Yedi yılı geride bırakan Bornova’daki Ooze Bar, İzmirli gençlerin rock mabedi. Tekin İçen’in sahibi olduğu mekan, rock dünyasının birçok ünlü ismini ağırladı. Özlem Tekin, Teoman, Kurban, Aslı, Mor ve Ötesi, Kargo ve Duman bunlardan bazıları. Çarşamba geceleri Çalar Saat ve Anemi, cuma geceleri Çirkef ve Anemi, cumartesi geceleri de Çalar Saat ve Anemi’yi dinleyebilirsiniz. Ooze Bar’ın bünyesindeki Felix’te ise pazartesileri Çirkef, salıları Kanga, çarşambaları Çirkef, perşembeleri Man A Man, cumaları Alarm, cumartesi geceleri ise yine Man A Man sahne alıyor. (232) 388 39 13.

BEYOĞLU HAYAL KAHVESİ

15 yıllık rock mekanı

Listeye Beyoğlu şubesiyle giren Hayal Kahvesi’nin Çubuklu ve Caddebostan’da da şubeleri var. Büyükparmakkapı Sokak’ta bulunan ve 1992’den beri açık olan Hayal Kahvesi, İstanbul gece hayatının sembollerinden biri. Mekanda rock, soul, caz, blues ağırlıklı olmak üzere çeşitli türlerde performanslar izleyebilirsiniz. Her cumartesi 00.30’da Soul Stuff, her pazar 00.00’da Galactica grupları çıkıyor. Mekanda bu gece ise Nev konseri var. Bilet fiyatı bir yerli içki dahil 25 YTL. Tel: (212) 244 25 58

DUNGEON

Yerel grupların evi

Üniversite gençliğinin yoğun olduğu Bornova’daki diğer bir rock mekanı da Dungeon. Beş yıla yakın bir süreyi geride bırakan Dungeon, adından anlaşılacağı üzere zindana benzeyen dekorasyonuyla dikkat çekiyor. Çarşamba, cuma ve cumartesi geceleri yerel gruplarla canlı performanslar gerçekleştiren mekan, zaman zaman İstanbul’dan gelen yeni rock gruplarına da ev sahipliği yapıyor. Tel: (232) 343 75 03.
__________________

İzmir Ooze Venue




Ooze Venue, 35

Ooze Venue
Kazım Karabekir cad.no:46 Bornova Ata durağı
Bornova / İzmir

Türkiye

EGE'DE BENZERİ YOK

1100 metrekarelik kapalı alanı ve 2500-3000 kişilik kapasitesi ile Ege Bölgesi'nde tek olan mekan, farklı ses izolasyonu, oturma düzeni, özel havalandırması, ışık ve ses sistemi ile de dikkat çekiyor. Bornova'daki eski Oskar Sineması'nın olduğu yere açılan eğlence merkezi, 7 ay süren bir çalışma neticesinde 1,5 milyon YTL'ye mal oldu.

İzmir Dungeon Rock Bar





İzmir'in en bilindik Rock/Metal mekanlarından biridir Dungeon.
Havalandırmasının yetersizliği dışında sahne atmosferi ile konser zevkini en iyi yaşayabileceğiniz mekandır İzmir'deki.
Birçok organizasyona ev sahipliği yapmasının yanı sıra Çarşamba,Cuma ve Cumartesi günleri düzenli olarak canlı müzikte bulunmaktadır Dungeon'da.

Belli periyotlarla Sahne alan gruplar ise şöyle;

Çarşamba: Makine
Cuma: Makine,Punch
Cumartesi: Asimetri,Kanca


Adres: İzmir / Bornova Büyük Park karşısı

Ankara Kızılay @lways rock bar



MekanTürü :Bar
MüzikTürü :Rock, Metal-Hardrock
BiraFiyatı :3 YTL- 6 YTL arası
GirişÜcreti: Yok
CanlıMüzik : Var

Damsız Giriş :Var(Hergün)
Kredikartı :Geçerli
Kapasite: Oturarak: 70 Kişi Toplam: 100 Kişi
Adres: İnkılap Sok. İnkılap Apt.No:5/11Kızılay Ankara
Telefon:(312) 435 19 80

İstanbul (Kadıköy) Zeus

Kadıköye gelipte uğramadan gidilmez bu mekana 10 numara bi yer.2 katlı olup eski ahşap rum evlerinden biri.Genelde heavy çalıyolar.Dekorasyonda bi o kadar harika gitmenizi öneririm.Akmardan düz aşşağı yürüdüğünüzde ilerde sağda

İstanbul Beyoğlundaki Barlar






Nevizade'de sadece Beek's fıçı satan mekan..

Arasta; titizlikle saflaştırılmış, safkan bir muhabbet klanıdır. Müşterilerin ev sahibi olduğu bu özel restaurant, her daim varlığı sonuçları; yaşanan anların özelliğiyle çakıştıran bir oluşum olma iddiasıyla pekiştirmiştir.

Yörüngesel İstanbul diye bir kavram oluşacaksa ilerki yıllarda Arasta; bu güzellik makinesinin en anlamlı dişlilerinden biri olarak belirecektir. Beyoğlu'nda.

HüseyinAğa mah. Kameriye Sok.
No : 11 Kat : 2-3 Beyoğlu\İst
Tel : (212) 245 23 95 / 249 74 56
E-posta : arastabar@arastabar.com
Site : www.arastabar.com

____________________________________________











ANTİK CAFE- FATİH
Fatih'teki Nargile Cafe salonumuz açılmıştır.İşletmemiz alkolsüzdür.
Fevzipaşa Cad.İslambul Sok.No:2/1 Fatih/İSTANBUL
0212 621 06 46


KARAKÖY ŞUBEMİZDİR
D-Smart, Digitürk, Lig Tv Yayınlarımız Mevcuttur
TÜRKÜ TADINDA BALIK KEYFİ !
''Lezzetin Keyfe Dönüştüğü Mekan ''

HER AKŞAM CANLI MÜZİK
İnternet üzerinden gelen müşterilerimize %10 indirimimiz vardır.


''Lezzetin Keyfe Dönüştüğü Mekan ''
Ari Antik Restaurant Cafe
Galata da yemek yemenin keyfini canlı müzik eşliğinde müşterilerine sunan Ari Antik Restaurant Cafe mükemmel manzarası ile hizmet vermeye devam ediyor.Ari Antik Restaurant Cafe'de yediğiniz her yemek sizler için unutulmaz bir zevk olcak.


'' HER AKŞAM CANLI MÜZİK ''

Manzarası ve müzikleri ile birlikte fark yaratan Ari Antik Restaurant Cafe'den Galata'nın da keyfine vardıktan sonra ayrılmak istemiyeceksiniz. Nefis yemekleri ve içecekleriyle Ari Antik Restaurant Cafe sizleri bekliyor.


SANATÇILARIMIZ
Pazartesi Semra
Salı Doğan Demir
Çarşamba Ayhan Barasi
Peşembe Gülay İnci
Cuma Doğan Demir
Cumartesi Ayhan Barasi
Pazar Ayhan Barasi



Yeni Galata Köprüsü altı Karaköy Haliç Tarafı
No:KH 2 Karaköy/istanbul
www.ariantik.com.tr
info@ariantik.com.tr
Tel: 212 243 95 75



____________________________________________






HAKKIMIZDA




Biz Bar Jazz Club
HAYDİ, BİZ’E GİDELİM!

Baş başa bir öğle yemeği, Akşamüstleri yorgun ruhları teslim alacak bir müziğin eşliğinde “atılan” iki kadeh içkiye…
Geceleri Latin’den klasik caza uzanan bir yelpazede, canlı müzikle hayatınızın dansını yakalamaya…

BİZ BAR JAZZ’da yaşamın sınırlarını, mekânın ruhunu yeniden üretmek için…

Yaşamın her anında ve her mekânda bir sır vardır.

• BİZ BAR JAZZ’ın lezzetli mutfağı, Ege’nin zeytinyağlı mezeleri;
• Latin Caz’dan Klasik Caz’a müzik ve dans;
• Birlikte gelen dostlara özel menüler, özel eğlence konseptleri, özel fiyatlar…

BİZ’DE HERKESLE BİRLİKTE DE EĞLENEBİLİRSİNİZ
TEK BAŞINIZA RUHUNUZU GÜVENCEYE DE ALABİLİRSİNİZ

Her Cuma - Cumartesi
Jazz
Topçu Cad. No:18 Talimhane Taksim

0212 235 80 74
0212 256 85 90

İstanbul Taksim








Taksim'de rock barlar-1



Pınar Aksu, üniversiteli gözüyle Taksim rock barlarını gezdi ve bu listeyi sizler için hazırladı.


İstanbullu olmama rağmen Taksim dışında eğlenmeye gittiğimi hatırlamıyorum. Kadıköy'deki mekanların güzel olduğunu söylemelerine rağmen iki bira içip kalkmak için Kadıköy'e gitmenin mantıksız olacağını düşünenlerdenim. Bana kalırsa, Anadolu yakasına huzur bulmak için (belli yerlerine) gidilir. Taksim'se, eğlenmek için gidilebilecek, malzemesi en bol semttir. Gecenin yarısında oturduğunuz barda çıkan kavgalar işin tuzu biberi olur. Özetle Taksim güzeldir, eğlencelidir, tuhaftır ve bilimum benzeri şeydir. Biz de bu barlar deryasına bir rehber hazırlamak amacıyla Taksim'de bar turuna çıktık. Bilinen ve bilinmeyen detaylarıyla Taksim rock barları...


Taksim'de mekanlara göre ayrım yapıldığında, rock barların son yıllarda en bilindik olanı Dorock'tan bahsetmek gerekli. İmam Adnan Sokak'taki (Vakko'nun karşı sokağı) ucuz rock bar havasından sıyrılan ve içine girdiğinizde gürül gürül heavy kültürünü hissedebileceğiniz bir mekan. Dorock tayfasında özellikle gotik hatun kişi sayısının bol olması sebebiyle bu hatunların sempatizanı olan "metalci" gençlik, akın akın mekanı doldurmaya başladı. "Hatunla, gotikle, punkla işim olmaz ben müzik dinleyip kafa dağıtmaya geldim," düşüncesinde olanlar zaten kendini fazlasıyla belli ediyor. İki kattan oluşan ve sahnesi bulunan barda hemen her hafta amatör rock gruplara yer veriliyor. Mekanı özel kılan önemli ayrıntılardan birisi ise Türkiye'nin ilk metal barı olması. Hafta içi ve hafta sonu klip gösterimleri ve underground metal müzik esintilerinin hissedilebileceği Dorock, ayrıca sürekli müşterilerinin bara gelemediği günlerde internet üzerinden yaptığı canlı yayınla aradaki bağı koparmıyor. Büyük bir konser ve klip arşivine sahip mekanda şişe bira fiyatı 4 YTL.

Taksim'de canlı müzik çalınan mekanlardan en önemlilerinden birisi Peyote'den bahsetmeden geçmemeli. Yazının başlangıcı metal barla olsa da yavaş yavaş daha alternatif tatlara kaymakta fayda var. Hafta içi ve hafta sonu bir çok grubun sahne aldığı mekan üç kattan oluşuyor. Öğlenleri teras katında çay kahve içip, akşam olduğunda da bir alt kata inip canlı performanslara eşlik edebileceğiniz Peyote'de bira fiyatları 4-5 YTL arasında. Peyote gençliği renkli ve eğlenmeyi seven sabit bir tayfadan oluşuyor.

Balans ve Manevra filminden dolayı bir sürü insan Balans'ı (yeni adıyla Jolly Joker Balans) Teoman'ın sanarak ciddi bir yanılgı içine düşmüş bulunuyor. Canlı performanslar dışında müzik tarzında kendini sabitlemeyen mekanda bira damıtımı ve yapımı hakkında bir öngörü sahibi olabilirsiniz.Canlı performanslarda yerli ve yabancı gruplara yer veren Jolly Joker Balans iç dizaynı ve yıllardır kemikleşmiş seyircisiyle Taksim'in en bilinen barlarından biri. Bir fiyatı ise 8 YTL. Zaten kış da geldi, sahlep içilir...